Having a

Happy Family

is the main goal in life. Family is also the favorite destination because there is safe, warm, comfort, motivation and support.

Know More Your Spouse!

>> Nov 13, 2009

We all know that women and men are psychic different, but there’s no need to exaggerate it. Have you heard the term ‘the battle of the sexes’? I think it’s not proper to judge the differences of women and men like that. These differences shouldn’t become the source of arguing, because women and men minds can complement one another, right?

If women and men can comprehend each basic needs and thinking ways, there would be more possibility that
couples can build real harmonies between them. The study concerning the psychic differences between men and women has been conducted for years by Jane Sherrod Singer, M.A. Psychology & Education.

In this post, I’ll mention several results of her study in form of ‘true or false’ statements (I think it’s more fun!). Let’s answer it and find out how far you know your spouse…

1. Men believe in superstition more than women. True or False?
Answer: False. Women believe in superstition more!

2. There are more men who commit suicide. True or False?
Answer: True. There’s an observation in US and Europe stated that men can be more easily to commit suicide.

3. Men have more desire to improve and develop their personalities. True or False?
Answer: False. Women have more desire in it; they like to attend seminars, visit art galleries, read books, etc.

4. Men are more selfish. True or False?
Answer: False. Men want to give more and they are less selfish than their
wives. (What? before, I think that men are more selfish than women!)

5. Men are more religious. True or False?
Answer: False. Women are more religious.

6. Men tend to think about themselves more often. True or False?
Answer: False. In case of business matter, female employees think about their own personal problems more often.

7. Men need joy and adventure more. True or False?
Answer: True. Men need joy more because one of men’s nature characters is they tend to be more nervous than women.

8. Men like to exaggerate things more. True or False?
Answer: False. Men less like to exaggerate things, they like to boast more!

9. Men set up the higher standard for themselves. True or False?
Answer: True. Men are more idealist and they tend to determine higher standard.

10. Men like harsh joke more. True or False?
Answer: True. Based on research at high school and university, male students like to do harsh jokes to the juniors.

11. Men are more honest. True or False?
Answer: False. See no. 8 answer: men like to boast.

12. Men get bored more easily. True or False?
Answer: True. Women can sit to knit for hours; men prefer more energetic activities.

13. Men can be happier. True or False?
Answer: False. Women can be happier and also sadder.

14. Men’s emotion is more stable. True or False?
Answer: True. Women are more easily to feel sad, worried and anxious. The fear in women can be more intense than men.

Give one value for every right answer, and then count it up
12-14: remarkable value. You have ability to adapt yourself so well to your spouse.
5-11: average value. Sometimes your spouse still makes you feel confused.
0-4: this value shows that you aren’t intuitive person or in other words, you less want to observe or to pay attention to your spouse. If you intend to maintain your marriage, you must fix it right away!
Rewrite source:Intisari and google
The picture is taken from clker.com

About This Blog and Me!

Welcome to my blog. I'm a home maker, a stay at home wife. I'm just an ordinary woman who has interest in reading, working at home and learning to write. We live in Bogor, Indonesia.
This blog contains articles in family topic.
Contact me at linalg4@gmail.com

Contact Me Here


Email *

Message *

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP